donderdag 19 september 2013

Mandjesverjaardag en hebbedingetje

Gisteren, op woensdag was het.... jawel... mandjesdag! Ook deze week werden er weer mandjes gemaakt. Eerst werden er in aantal de geplande drie gemaakt. Maar toen ging Pollewop eens al haar mandjes tellen en kwam tot de conclusie dat het er 49 waren? Negenenveertig? Wat zonde dat het er geen 50 waren! En zo werd er gauw nog een vijftigste mandje gemaakt en vieren de mandjes hun vijftigste verjaardag!Speciaal ter ere van dit feestje huppelden ze hier allemaal door het Pollewoppen- en DAFfenhuis. Allemaal in de ganzepas naar het logeerbed voor een heuse groepsfoto! De vier nieuwe mandjes liggen vooraan.


Ondertussen is hier door manlief een geweldig handig  hebbedingetje in huis gekomen. Sindsdien is Pollewop nooit meer haar schaartje kwijt, valt het nooit meer op de grond, schuift het nooit meer onder de bank, prikt het ergens onbedoeld in of meer van zulks.


Het schaartje wordt nu gewoon met een handig schuifdingetje vastgemaakt aan de kleren van Pollewop.


En als Pollewop eventjes een draadje moet doorknippen is het schaartje gewoon in de buurt en rolt het touwtje uit als je aan het schaartje trekt. Reuzehandig! Zoiets is natuurlijk ook gewoon mogelijk met zo'n ding waar je een skipas aan vastmaakt.... Nu is het nog een kwestie van tijd voordat Pollewop een keer vergeet haar schaartje los te maken van haar kleding en ermee naar de winkel of het werk gaat...
..
*U*

2 opmerkingen:

  1. Wat zijn dit toch mooie mandjes!!! En wat handig bedacht om het schaartje bij je te houden en niet meer kwijt raken.

    Groetjes, Ineke

    BeantwoordenVerwijderen